Galerii: politsei ja vabatahtlike merepäästjate rahvusvaheline suurõppus

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Käsmus politsei ja vabatahtlike merepäästjate rahvusvaheline ühisõppus.

Õppuse üldjuhi, PPA merehaldustalituse juhi René Alliku sõnul on õppuse eesmärgiks harjutada koostööd erinevate ametkondade, teenistuste ja vabatahtlike merepäästjate vahel, et reageerida reaalsete merepäästesündmuste lahendamisel kiiresti ja efektiivselt.

„Lisaks katsetame uut sideskeemi ja juhtimissüsteemi. Uus element on ka õppusesse põimitud taktikaline politseiline tegevus mere peal,“ ütles Allik enne õppust.

Legendi järgi on lõbusõidualuse Wiking pardal inimene, kes on tekitanud teistele reisijatele ja meeskonnaliikmetele kehavigastusi ning on sulgenud end masinaruumi. Paanikas reisijad on lasknud päästeparved vette ja hüpanud üle parda.

Rahvusvahelise õppuse vaatlejana osalevad Soome vabatahtlikud merepäästjad ja päästeliitlased.

„Eesti ja Soome vahel on merepäästes väga tihe igapäevane koostöö, sest meie vastutusalad on kõrvuti ning oluline on jagada teineteisega parimat praktikat ja kogemusi,“ ütles Allik.

Eesti Vabatahtliku Mere- ja Järvepääste juhatuse esimehe Ene Kalmuse sõnul annavad õppused väärtuslikke kogemusi erinevates keerulistes tingimustes reageerimiseks.

Lisaks pakuvad õppused võimaluse harjutada koostööd riiklike struktuuridega. „Eesti vabatahtlik mere- ja järvepääste on iseseisev organisatsioon ja partner riigile. Mida tihedam ja regulaarsem on meie koostöö, seda tulemuslikum on ühine tegutsemine kriisisituatsioonides,“ selgitas Kalmus.

Merepäästeõppust korraldavad politsei- ja piirivalveamet ning Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste. Ühisõppuse üldkoordineerija on mere- ja lennupääste koordinatsioonikeskus JRCC Tallinn.

Merele siirduvad appi PPA, Eesti Vabatahtliku Mere- ja Järvepääste ning päästeliidu merepäästeüksused. Õhust abistab neid lennusalga helikopter.

Kaldal reageerivad ida ja põhja prefektuuri, Tallinna kiirabi ning Põhja-Eesti päästekeskuse üksused.

Õppusel osales umbes 110 inimest, nende hulgas 30 rollimängijat.

Analoogset ühist merepäästeõppust on Käsmus korraldatud alates 2008. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles