Rannavirulasi kahtlustatakse professionaalsuses

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Alte (vasakul) koos Joniškise harrastusteatri Žiburys kõige teenekama näitlejanna Ona Zastarskienega, kes on teatris mänginud 60 aastat, heiskas festivali lipu.
Tiit Alte (vasakul) koos Joniškise harrastusteatri Žiburys kõige teenekama näitlejanna Ona Zastarskienega, kes on teatris mänginud 60 aastat, heiskas festivali lipu. Foto: Erakogu

Ranna-Viru rahvateater jõudis Leedus esietendada värsket lavatükki ühe päevaga kahel festivalil, ehkki kujunes nõnda, et “Seitsme näidendi” asemel kanti ette “Kuus näidendit”.

Ranna-Viru rahvateatri lavastaja Tiit Alte sõnul oli trupil plaanis sõita Leetu ühele festivalile, kuid laekus kutse ka teisele, mis samal ajal 80 kilomeetri kaugusel. “Käisime Joniškise ja Paistryse festivalil. Mängisime uut lugu Laša Bugadze “Seitset näidendit”. Leedus oli esietendus,” ütles Alte.

“Meid oli kutsutud Paistryse festivalile Tiltai ja kuna “Pantelei Karmanovi sententsid” on aktiivsest mängukavast maas, otsustasime uue tükiga sõita. Harrastusteatrite Liidu juhatuse esimees Kristiina Oomer ja helistas, et Joniškise festival otsib teatrit Eestist. Kui ta kuulis, et nagunii oleme Leedus, ütles, et käige siis mõlemal. Kuna festivalide vahemaa oli sama suur kui Rakverest Tallinna, otsustasimegi nii teha,” jutustas Alte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles