Rakvere linnuse kahurist tulistati kividega all-linna

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just sellest kahurist tehtud pauk panigi  Rakveres Pikal tänaval kivid vihisema.
Just sellest kahurist tehtud pauk panigi Rakveres Pikal tänaval kivid vihisema. Foto: Erakogu

Täna lõunal vihisesid pärast linnusest lastud kahuripauku Pikal tänaval kivid, millest üks lendas umbes meetri jagu väikelapsevankri kõrvale.

Ärimees Olev Puldre rääkis, et kõva kõmakas käis umbes kella kaheteistkümne ajal. Tema hoovil olevate puude lehed sahisesi ja kivid lendasid. Puldre sõnul korjas ta kivid kokku ja neil oli püssirohu lõhn. Üks kividest maandus 1-1,5 meetri kaugusel ärimehe 8kuuse pojapoja vankri kõrvale. Pauk ehmatas väikemeest ja ta hakkas nutma.

“Poeg oli paanikas, iga isa muretseks oma lapse pärast,” jätkas Puldre, kelle sõnul käis ta linnuses aru pärimas. Seal küll vabandati, kuid samas kinnitati, et nemad laevad kahurit heinaga ja kive sinna ei panda. Puldre hinnangul võisid kivid siiski ekslikult tapariista sattuda, sest kahuri ümbruses olid samasugused kivid nagu tema hoovis. Samuti oli kahuritoru täpselt ärimehe maja suunas.

Puldre sõnul on kahuripaugud aastaid inimesi häirinud. Eriti lapsi, kes kõmaka peale ehmatavad. “Kas see raha on seda väärt,” küsis Puldre ja lisas, et kuni juurdluse lõpuni tuleks paugutamine lõpetada. Kui ikka pärast pauku kivid lendavad, siis võib see väga kurvalt lõppeda.

Täna viis ärimees avalduse politseisse ja sealt paluti tal esmaspäeval tagasi tulla. Siis otsustatakse, kas menetlust alustatakse tulistamise või avaliku korra rikkumise paragrahvi alusel.

Puldre sõnul on ta kahutri teema ka linnavolikogus üles tõstnud, kuid rahavaasemikud on pidanud seda politsei pädevuses olevaks.

Rakvere linnuse direktor Kaidu Tiirik tunnistas, et ei oska intsidenti veel kommenteerida. “Reeglina seda juhtuda ei saa,” sõnas ta.

Linnuses korraldatakse uurimine ja esmaspäeval lubas Tiirik selle tulemusest rääkida. Linnuse direktori sõnul paugutamist ei katkestata, küll aga kasutatakse teist kahurit, mis on sihitud vastu müüri. “Me ei lase sellest kahurist, mis intsidendi tõi,” lubas Tiirik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles