Hannes Võrno veinioksjon tõi muusikakoolile 600 eurot nootide ostmiseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: Marina Puškar.

Kaitseväe teavituskeskuse ülem Hannes Võrno pani eelmisel suvel Rakveres oma vanematekodus eksperimendi korras käima koduveini paradiisiõuntest ja kuldrenetist. “Lasin sel rahulikult mulksuda, kuni ise Afganistanis olin,” sõnas Võrno.

Nii tekkis Võrnol spontaanne mõte, et võiks oma õnnestumisele veidi bravuuri anda ja väikese oksjoni korraldada. Rakvere patrioodina oli tal kohe selge, et tuleks kedagi kodulinnas üllatada. “Muusikakooli vilistlasena tuli mul mõte, et annaks kogutud kingituse muusikakoolile, olgu see kui tahes suur,” lausus mees.

Kõik, kes on muusikakoolis õppinud, mistahes Eesti linnas, on harjunud, et noodid on paljundatud ja “kusagilt saadud”. Võrnol tuli mõte, et oksjoni raha eest saaks kool osta muusika õppimise innustamiseks noortele meelepärased noodid.

Enam-vähem paari tunniga jõudis Facebookis 45eurose alghinnaga müüki pandud Hannessy V.R.N.O aastakäigu digestiiv-dessertveini pudeli hind kerkida 300 euroni. Võrno otsustas, et oksjon kestab 24 tundi. Selleks ajaks oli selge, et veinipudeli võitnud Sten Argosele lisaks on oksjonil osalenud võidusõitja Marko Asmer veinist ilma jäänuna ikkagi valmis oma 250eurose pakkumise summaga Rakvere muusikakooli toetama.

“Olen väga rõõmsalt üllatunud ja panen omalt poolt 50 eurot juurde, kokku teeb see siis 600 eurot, mis kogutud ühe spontaanse ettevõtmisega,” ütles Hannes Võrno, kes loodab, et teeb sellega kodulinlastele veidigi rõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles