Hullunud mees ründas Rakvere kesklinnas inimesi

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hullunud mees ründas Rakveres inimesi.
Hullunud mees ründas Rakveres inimesi. Foto: Erakogu

Täna ennelõunal ründas hullunud mees Rakvere kesklinnas juhuslikke ettejuhtuvaid ning jõudis segi peksta ka Vene õigeusu kiriku sisemuse enne, kui politsei ta kinni võttis.

Märatseja tegevust pealt näinud Arlis rääkis, et ta oli enne kümmet Võidu tänav 30 hoovis, kui kuulis kõva pauku. Seejärel nägi ta kuidas rattaga hoovis olnud vanem töömees juhuslikult tüübilt saadud rusikahoobist veel kõikus. Ohver põgenes kabuhirmus.

Arlis hüüdis ründajat, kuid ka tema pani jooksu. Tee peal jäi ette talle teismeline tüdruk, kes samuti löögi sai.

„Kuulsin tütarlapse kilkeid ja kui lähemale jõudsin, nägin, et ta nutab ja nägu oli punane,“ rääkis Arlis, kes hakkas hullunud meest autoga jälitama, peaaegu tabades ta Kära Kantsi ees.

Seal lõi sõge mees jalaga Arlise Volvo peeglite pihta ning pani taas jooksu.

Arlis helistas tagaajamise käigus kell 9.53 politseisse, kaks patrulli saabusid kohale ja tabasid Laia tänava bussipeatuses ohtliku ründaja. Vahepeal aga oli nokkmütsi kandnud eesti keelt kõnelev keskealine mees, kel üks käsi kipsis, jõudnud tungida ka Vene õigeusu kirikusse ja peksnud seal segi klaasvitriine ja löönud inimest nii, et sealne korrapidaja šoki sai.

Arlist üllatas kaaskodanike külm suhtumine hullunud kaaskodanikku. „Inglise pubi ees oli mitu tugevat töömeest, kes oleks võinud ta kinni hoida, kuid neil polnud nii palju mune,“ ütles Arlis.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist kinnitas, et tõepoolest juhtunu aset leidis. "Tegemist on terviseprobleemidega," ütles Rist ja lisas, et 45 aastase mehega tegeles edasi kiirabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles