Homme esietendub Leenane'i triloogia teine osa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Üks pealuu Connemaras".
"Üks pealuu Connemaras". Foto: Rakvere Teater

Tähenduslikul reedel, 13. juunil esietendub Lääne-Virumaal Tooma talus iiri näitekirjaniku Martin McDonagh'i „Üks pealuu Connemaras“, mis on hinnatud Leenane'i triloogia teine osa.

Üllar Saaremäe poolt lavastatud iiri draama räägib loo mehest, kes igal sügisel palgatakse kohalikule surnuaiale vanu luid välja kaevama, et uutele haudadele ruumi teha. Kui ta aga peab välja kaevama oma surnud naise luud, tõstavad külakeses pead kuulujutud sellest, et ta ise on oma naise surmale kaasa aidanud.

„Üks pealuu Connemaras“ on Martin McDonaghi näidenditriloogiast viimane, mis eesti teatrites veel lavastamata on. Rakvere Teatri mängukavas on samuti Saaremäe lavastatud esimene osa „Leenane`i kaunitar“ ning 1999 aastal mängis teater Jaanus Rohumaa poolt lavale toodud viimast osa „Üksildane lääs“.

„Üks pealuu Connemaras“ on Martin McDonagh' üks mustemaid ja humoorikamaid näidendeid, mis viib vaatajad rännakule salapärasel ja veidral Iirimaal. Lavastaja Üllar Saaremäe sõnul jutustab lavastus ühe tumeda loo, mida võib teha sõna, kui see on lendu lastud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles