Linase ja vildi rahvusvaheline lummus

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalised panid oma käsitööd välja Rakveres Pika tänava laadal.
Külalised panid oma käsitööd välja Rakveres Pika tänava laadal. Foto: Erakogu

Eesti on imedemaa: siin kootakse telgedel linasest linikuid, siin tehakse triibuseelikuid, siin on esivanemate pärand elus ja au sees! Õppisime siin viltima, on seitsme riigi käsitöömeistrid uhked.

53 käsitöömeistrit seitsmest riigist – Sloveeniast, Horvaatiast, Suurbritanniast, Belgiast, Rootsist, Hispaaniast ja Maltalt veetis Lääne-Virumaal viis tihedat päeva. Osaleti oma väljapanekuga Pika tänava laadal, külastati Rakvere linnust, imetleti Lahemaa kauneid paiku ning prooviti kätt kohalikel näputööaladel viltimisest laastumaalimiseni.

“5.–9. juunini oli Virumaa Kunsti ja Käsitöö Seltsil au võõrustada külalisi partnerriikidest. Belgiast oli kohal 25, Sloveeniast 12, Hispaaniast 6, Rootsist, Horvaatiast, Suurbritanniast ja Maltalt igast 2 osalejat,” ütles Virumaa Kunsti ja Käsitöö Seltsi juht Kersti Loite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles