Skulptuurikilomeeter kutsub hoogu andma

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulvi Haagenseni taies “Looking at pictures” asetab kunsti mõttelisele lavale. Nagu fragmendilt näha, ei seisne kunst alati objektis endas, vaid kontekstis.
Ulvi Haagenseni taies “Looking at pictures” asetab kunsti mõttelisele lavale. Nagu fragmendilt näha, ei seisne kunst alati objektis endas, vaid kontekstis. Foto: Erakogu

Esimest korda toimuval vabaõhu skulptuurinäitusel “Kilomeeter skulptuuri” osalevate kunstnike nimekiri on kinnitatud.


Rakveres 28. juunist 13. juulini Baltoscandali teatrifestivaliga paralleelselt korraldatavale näitusele tuuakse Rakvere linnaruumi 12 kunstniku taiesed. Kuraator Niekolaas Johannes Lekkerkerki eestvedamisel valis meeskond lisaks kaheksale Eesti kunstnikule välja kaks projekti Soomest, ühe Rootsist, ühe Austraaliast ja ühe Lätist.

Näitus annab võimaluse mõnusa jalutuskäigu jooksul suvises Rakveres nüüdiskunsti nautida. Selleaastase näituse alapealkiri on “Eesti teatrist: kaksteist ettepanekut Rakverele”. Kunstnike ülesandeks oli skulptuuri kaudu edasi anda teatri, etenduse ja lavastuse olemuslikkust, näidates seeläbi skulptuuri kui kunstivormi mitmekülgsust ja võimalusterohkust.

Kuivõrd skulptuurid asuvad Rakvere linnaruumis, on kunstnikud oma taiestele asukohta valides otsinud sidet teoste ja neid ümbritseva vahel. Kilomeetripikkune jalutusrada algab linnuse juurest lossipargist ja lookleb Pika tänava kaudu kirikupargini. Seega kajastub raja vahelduv keskkond ka skulptuuride mitmekülgsuses.

“Kilomeeter skulptuuri” välinäitusele on kõik oodatud hoogu andma ka “Hooandjas”: http://www.hooandja.ee/projekt/kilomeetri-jagu-imelisi-skulptuure-kilomeeter-skulptuuri-2014. Ja miks ka mitte keskkonnas GoFundMe aadressil http://www.gofundme.com/9y5al.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles