Laps ei ole maagaas, mida toru kaudu saab osta

, riigikogu liige Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru.
Peep Aru. Foto: Erakogu

Riigikogu kevadine tööjärg on jõudnud viimaste istunginädalateni. Üks tähtsamaid seadusi, mis parlament veel vastu võttis, on riiklike peretoetuste seaduse ja teiste seaduste muutmise seadus. Bürokraatlikuna kõlav seadus puudutab suurt hulka Eesti peresid, sest see peab sätestama lastetoetuste tõhusa tõusu.

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valitsusliit leppis 20. märtsil kokku, et lapsetoetus tõstetakse pere esimese ja teise lapse kohta 45 euroni kuus ning kolmanda ja iga järgmise lapse kohta 100 euroni kuus. Samuti lepiti kokku, et suhtelises vaesuses elavatele peredele makstav vajaduspõhine peretoetus tõstetakse teiste peredega võrreldes kahekordseks (45 euroni kuus) ning toimetulekutoetuse määramisel suurendatakse lapse osakaalu arvestust võrdseks täiskasvanud pereliikmega.

Reformierakond on lastega perede toetamist alati pidanud prioriteediks. Kui ei ole lapsi, ei ole mõtet ka Eesti riigil. Aga laps ei ole kindlasti maagaas, mida toru kaudu saab osta Venemaalt, või elekter, mille tootmiseks võib püsti panna tuulegeneraatori. Lastega pered, nende kindlustunne, ühiskonna suhtumine lastega peredesse on lakmuspaber, mis näitab, kui terve on meie riik. Terves riigis sünnivad peredesse lapsed ja lastega peredesse suhtutakse austusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles