Juhtkiri: Pangaromantika lõpp

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest suleb Swedbank pangakontori Lääne-Viru suuruselt teises linnas Tapal ja ka Väike-Maarjas. Tapal hakkab teenuseid pakkuma pangabuss, Väike-Maarjas avab ilmselt peagi uksed väikekontor.

Kontorite sulgemine iseenesest ei ole juba ammu mingi uudis. Mõistetav on, et kui kliendid pangakontorisse enam eriti ei tule, siis pole mõtet suuri hooneid igaks juhuks koos igakuist töötasu saava personaliga üleval pidada.

Statistika näitab, et pangakontorites käivate klientide arv on viimase kolme aastaga kaks korda vähenenud. Sularahatehinguid tehakse automaatides, makseid peamiselt netipangas ja vähemal määral automaatides. Kõigist Swedbankis tehtud pangatehingutest toimub tänaseks kontorites 0,4%, kõigist sularahatehingutest vaid 2%. Sularaha sissemaksetehingute hulk kontorites on viimase kahe aastaga kahanenud poole võrra, väljamaksetehingute hulk aga langenud umbes kolm korda.  Vaid 0,7% kõigist Swedbankis sooritatud maksetest on tehtud kontoris. Võrreldes 2010. aastaga on juurde tulnud umbes 50 000 kaardiga maksjat, neist 46 000 ehk valdav enamik 60+ vanuses inimeste seas. Suletavates kontorites on viimase nelja aastaga külastuste arv kuus langenud ligemale poole võrra. Sularahatehingute arv on suletavates kontorites viie aastaga keskmiselt vähenenud 46%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles