Juhtkiri: Nädal täis kultuuri

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas Baltoscandali passide müük.
Algas Baltoscandali passide müük. Foto: Ain Liiva

Eile avas ansambel Tuli Rakvere Keskväljakul taas üle kahe aasta toimuva teatrifestivali Baltoscandal. Samas laulupeotuli on veel viimaseid päevi tuletoojate käes teel Tallinna. Baltoscandalit linnaruumis palju näha just ei ole, pole suuri plagusid ega isegi mitte silmatorkavalt väikesi plakateid. Baltoscandali eel linnapildis nähtud inimjänesele ja -karule lisandusid eile siiski võimas roheline tuntud kaubamärki kandev kombain Keskväljakul ja üks linna vahel tiirutav Baltoscandali lippu kandev traktor.

Ega peale festivali avamise linnarahvale suunatud ettevõtmisi teatrifestivali raames rohkem ei olegi. Tegelikult on etenduste piletid suuremalt jaolt juba välja müüdud, mistõttu pole kohalike tähelepanu nimel vaja ilmselt ka väga võimelda. Mõnes mõttes jääb natuke nagu säästufestivali tunne, vaadates festivali klubide kava – kui varasematel aastatel oli igal erinev bänd või isegi mitu, siis nüüd saavad klubilised bändi kuulata vaid viimasel õhtul ja peavad ülejäänutel leppima netist lugude kuulamisega.

Aga eks korraldus sellise suletud festivali mulje jätab. Kõige kummastavam on sealjuures teatri – sisuliselt on see ju osaliselt ka kultuurikeskuse eeskoda – fuajeest kõigi teiste kultuurikorraldajate plakatite ja teadete ärakorjamine Baltoscandali ajaks. Niisugust suhtumist ei ole küll ei mujal Eestis ega ka välismaal toimunud sündmustel kohanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles