100 kilomeetrit rulluiskudel: ööskeiterid rullitavad Tallinnast Rakveresse

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi

Reede öösel vastu laupäeva sõidavad kogenud uisutajad mööda öiseid maanteid Tallinnast Rakverre. Teekonna kogupikkuseks on 100 kilomeetrit. 

Ööskeidi eestvedaja Tõnis Paalme lubas end teekonnal proovile panna ning läbib kogu vahemaa uisutades selg ees.

2012. aastal sõitis ta sama stiili kasutades Tallinnast Pärnusse. „Kes tahab näha, kas ma suudan terve tee tagurpidi rulluisutada, võib reede õhtul meiega ühineda,“ kutsus Paalme uisusõpru kaasa lööma.  

Liituma on tema sõnul oodatud kõik huvilised, kes tunnevad, et suudavad 100-kilomeetrisele distantsile vastu pidada.

Paalme rõhutas, et keegi ei hindaks oma võimeid üle. „Kuna sõit on füüsiliselt raske ja väsitav, siis soovitame rangelt osalema tulla vaid kogenud rulluisutajajatel ja ratturitel, kes distantsi edukalt läbida suudavad,“ sõnab Paalme.

Kohustuslik on kanda kiivrit ning helkureid ja helkurvesti, millest viimast saab vajadusel ka korraldajate käest.

Uisutajad hakkavad kogunema 11. juuli õhtul alates kella 23.30st Pirita Selveri parklas, kus saavad osalejad end pikaks sõiduks valmis seada. Lõbus öine reis Rakvere poole algab 12. juuli öösel kella 00:30 paiku.

Sõidu jooksul tehakse vahepeatuseid, et hinge tõmmata ning süüa-juua. Retk lõpeb laupäeva varahommikul Rakveres Aqva Spa juures, et peale pikka sõitu ujuda ning saunamõnusid nautida.

Kaasa tuleb võtta korralikud uisud, mis peaksid distantsile vastu, kiiver, helkurvest/helkurid, süüa-juua, lisariided, jalanõud ja muu vajalik. Kaasavõetava varustuse saab anda Pirita Selveri juures saateautodele hoiule.

Lisainfot saab Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles