Miks tahab riigivalitsus puudega inimeselt selle viimasegi ära võtta?

Siret Kotka
, riigikogu liige, keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka.
Siret Kotka. Foto: Erakogu

Usun, et igal Eestimaa inimesel on mõni hea sõber, sugulane või tuttav, kes on puudega ja kelle töövõime seetõttu tõsiselt kannatab. Puudega inimestel on tihtilugu ääre­tult raske – kui mitte ilmvõimatu – tööd leida. Olgu see siis tema puudeliigi iseärasuste või lihtsalt töökoha asukoha tõttu. Nii ongi nende ainukeseks elatusallikaks tagasihoidlik töövõimetuspension, mille kallale on reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide valitsus uue reformiga mõtlematult asunud.

Paljuräägitud töövõimereformi, mille reformierakondlased ja sotsid on valmis sepistanud, on reklaamitud kui imelist seadust. Selle eesmärk olevat puudega inimesed tööle suunata, kuid kas see kannab endas ka tegelikkuses niivõrd üllast eesmärki? Või on selle jõhkra reformi sihiks meie nõrgematelt järjekordselt nahk koorida?

Olen tutvunud nii kõnealuse seaduse tuliste pooldajate seisukohtadega kui ka selle vihaste vastaste omadega. Nende valguses on sellel reformil minu hinnangul kaks väga olulist kahetsusväärset puudust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles