Suvine orelimuusika Kadrina kirikus

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F. Liszt.
F. Liszt. Foto: Internet

Kadrina kirik pakub taas elamusi klassikalise muusika austajaile. 12. juuli õhtul kell 19 astuvad kuulajate ette kolm noorema põlve organisti kavaga “Orel – pillide kuningas ja kuningate pill”.

Dina Ikhina, Kristina Viloševa ja Denis Kasparovitch toovad kuulajateni J. S. Bachi, N. Bruhnsi, J. Brahmsi, F. Liszti ja M. Regeri teoseid.

Mitme konkursi laureaat Dina Ikhina on õppinud magistrandina Peterburi konservatooriumi ajalooliste klahvpillide osakonnas ja töötab praegu Peterburi Rimski-Korsakovi-nimelise konservatooriumi õppejõuna. Kadrina oreliõhtul esineb ta koos kolleegidega Tallinnast.

Kristina Viloševa on õppinud orelit Eesti muusika- ja teatriakadeemias professor Andres Uibo oreliklassis, täiendanud end Saksamaal Lübecki muusikakõrgkoolis ning tegeleb lisaks orelimängule ka orelimuusika loomisega.

Denis Kasparovitch, keda kadrinlased on seni teadnud ka kui kohaliku kunstide kooli klaveriõpetajat, on Eesti muusika- ja teatriakadeemia lõpetanud diplomeeritud organist, olles samuti õppinud professor Andres Uibo oreliklassis. 2012. aastal võitis Denis Kasparovitch Suure-Jaanis korraldatud organistide konkursil esikoha ja eripreemia. Kasparovitch juhib kontserdiagentuuri Ars Musica Estonica tegevust.

Käesoleval suvel korraldab Ars Musica Estonica juba teist korda ka Kriisade-nimelist orelifestivali, mille kaks kontserti toimuvad Rakvere Kolmainu kirikus Kriisade orelil. Ka Kadrina kiriku kontserdi korraldaja on Ars Musica Estonica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles