Sagadi mõisa pööningul ootab mõisamuinasjutt

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sagadi härrastemaja pööningul on sel suvel eksponeeritud reklaamiagentuuri Avart koostatud näitus “Mõisamuinasjutud” kaheteistkümnest eripalgelisest Eesti mõisast. Näituse teeb aga eriliseks see, et igale mõisale on fotolavastuse kaudu loodud oma lugu – muinasjutt.

Projekti loovjuhi Valeria Kitajeva sõnul jutustavad “Mõisamuinasjutud” fotolugusid, milles on kaunite modellide abil püütud esile tuua iga mõisa saladus ja omapära. “Oleks väga tore, kui nähtu põhjal tekiks inimestel soov mõisaid vaatama minna, tutvuda nende ajalooga ning eelkõige avastada enda jaoks nii tuntud kui unustatud unikaalsed kaunid kohad Eestis,” selgitas Valeria Kitajeva.

Projektis on kaksteist mõisat: Saue, Ungru, Hõreda, Laupa, Vasalemma, Albu, Suure-Kõpu, Sangaste, Mooste, Alatskivi, Sagadi ja Kehtna. Mõisate valikul arvestati, et need oleks arhitektuuriliselt erinevad, mitmes etapis renoveeritud ja asuksid Eesti eri piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles