Kuidas kunst ühendab inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinz ja Birgit Vogler oma Eesti sõpradele ja koostööpartneritele sentimentaalse tähendusega kinki üle andmas.
Heinz ja Birgit Vogler oma Eesti sõpradele ja koostööpartneritele sentimentaalse tähendusega kinki üle andmas. Foto: Ain Liiva

“Kui ma istun kaua arvuti taga, tunnen igatsust trükilõhna järele,” tunnistab saksa kunstnik Heinz Vogler.


Teisipäeval, 8. juulil Rakvere Galeriis torupillihelide saatel avatud Plöni kreisist pärit kunstnikepaari Birgit ja Heinz Vogleri tekstiili- ja graafikanäitus on Heinz Vogleri sõnul lüli Johannes Gutenbergi, trükikunsti leiutaja, ja infotehnoloogia vahel. Mõlemat ala peavad kunstnikud oluliseks.


Näha saab graafikat, raamatuillustratsioone, balikeelset kalendrit, aga ka loodusfotosid, fookuses kastanid. Viimaste kohta märgib Heinz Vogler, et tema suurim inspiratsiooniallikas – loodus – pakub palju detaile, mida esmapilgul ei näe, kuid mis lähemal vaatlemisel hoopis uue maailma avavad. Nii ongi ta selles pildiseerias keskendunud just kastanite hingeelule.

Teiste ulatuslike inspiratsiooniallikatena nimetab Heinz Vogler keeli ja tekste. Kunstiteose loomiseks innustuse saamiseks ei ole vaja tema sõnul kasutatavat keelt üldse osata, näiteks balikeelse kalendri lõi ta mõtete põhjal, mis tekkisid tal bali kirja liikuvaid mustreid vaadates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles