Aitäh Sulle, Matti

Priit Verlin
, kaasteeline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ma enam ei jõua, varsti saan infarkti ... no mis häda neil nüüd kõigil selle tarvaga on. Nii ütlesid Sa 13 aastat tagasi, kui olid saanud järjekordse kõne, et tarva skulptuuri ei tohiks ikkagi Rakverre teha. See oli üks väheseid kordi, kui näitasid oma tundeid ja seda, mis toimus Sinu sees.

Aasta hiljem seisid Sa koos president Arnold Rüütliga Rakvere vallimäel ja skulptuurilt eemaldati kate. Kümme tuhat inimest tänas Sind aplausiga. Kui poleks olnud Sinu iseloomujoontega inimest seda projekti vedamas, siis ei oleks meil ka tarva kuju. Püstitada sümbol ei lange just igaühe õlule, aga Sina olid selleks valitud. Õhtul, peotelgis, vuntsid muhedalt õllesed, tuli Su suust üks ääretult õnnelik ohe – ära tegime!

Alati läheb süda soojaks, kui näen mõnda inimest Pikal tänaval majaseintele kinnitatud tahvleid uurimas. Kui meie hoolime oma ajaloost, siis hoolivad sellest ka teised. Sina olid see, kes kutsus ellu Rakvere Vanalinna Seltsi, ja osalesid selle töös siira rõõmuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles