Suurbritannia viiuldaja toob tumeromantikaõhtutele muusikamaagia

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sieben oma muusika võlumaailma üles ehitamas.
Sieben oma muusika võlumaailma üles ehitamas. Foto: Chris Sanders

Tänavuse kontserdisarja “Tumeromantika õhtud” peaesineja Sieben loob 25. juulil kell 19 Muuga mõisa saalis algaval sündmusel ja 27. juulil kell 18 Rakvere pangamaja saalis muusikamaagiat.

Sieben Suurbritannist on popmuusikaga flirtiva neofolki-neoklassikat viljeleva geniaalse viiuldaja, multiinstrumentalisti, helilooja, laulukirjutaja, laulja ja viiuliõpetaja Matt Howdeni sooloprojekt.

Karismaatiline Matt Howden ehitab luupereid kasutades lood kontserdil kohapeal üles, pannes erinevad rütmid ja kõikvõimalikud viiuli abil tekitatavad helid kordusesse, mängides neile üha uusi meloodiaid juurde. Ettesalvestatud taustu ja põhju ta oma esinemistel ei kasuta – kogu muusika valmib kohapeal. On näha, et muusik on vahetult ise läbi kogenud selle, millest tema lood kõnelevad, ja vahetu olek kannab kogu Siebeni muusikas oleva sõnumi ja pillimängu meisterlikkuse otse publikuni. Ta on esinenud ka väga suurtel lavadel, kuid Siebeni kontserdid on alati just mõjusamad väiksemates, intiimsemates saalides. Tema seni viimane ja järjekorras üheteistkümnes kauamängiv “Each Divine Spark” ilmus tänavu veebruaris.

2. ja 3. augustil toimuvad “Tumeromantika õhtute” raames kontserdid ka Hiiumaal, esimene neist Kärdlas ja teine – eksklusiivne – salajases kohas.

Sieben jõuab Eestisse teist korda, tema eelmine vapustav üleastumine Eestis oli 2010. aasta detsembris festivalil Darkland Fire Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles