Rakvere naiskond oli Tartu Hansapäevadel teravaima silmaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Hansapäevad, Rakvere delegatsioon.
Tartu Hansapäevad, Rakvere delegatsioon. Foto: Ahto Sooaru

Tartus toimusid 11.–13. juulil 19. Hansapäevad, mis kandsid energiast ja hoogsusest pakatavat nime – Ajastumürgel. Tartu linnapea Urmas Klaas oli selleks puhuks külla kutsunud Eesti keskaegsed linnad, et võtta mõõtu linnadevahelises turniiris. Väljakutse end proovile panna võtsid vastu Paide, Pärnu, Rakvere, Tallinn ja Viljandi. Muidugi pani oma võistkonna välja ka Tartu.

Festival avati reedel, 11. juulil avarongkäiguga, mis kulges läbi kõikide Hansapäevade alade: Raualinn, Teaduslinn, Toomelava, Lastelinn, Jaanilinn, Antoniuse õu ning Raekoja plats.

Laupäeval, 12. juulil leidis festivali erinevatel aladel aset linnadevaheline turniir. Võisteldi kolmes kaasahaaravas alavõistluses: teatevõistlus, muusikavõistlus ning papagoilaskmine. Rakvere linna võistkonda kuulusid Kairit Pihlak, Vilja Messer, Marju Altmäe, Mirjam Lukme-Suomalainen ning pillimees Ermo Leuska.

Linnade delegatsioonid nautisid Raualinna teatevõistluse erinevaid ülesandeid ning kohtunike humoorikad kommentaarid kutsusid esile naerupahvakuid üsna rohkearvulise pealtvaatajaskonna seas.

Muusikavõistlusel Raekoja platsil pani iga delegatsioon (v.a Paide) välja oma linna parima pillimehe, kelle mütsikesse publik oma toetuse märgiks raha poetas. Kogutud summa, ligi 125 € annetatakse Tartu Laste Turvakodule remondi tarbeks.

Jaanilinnas, Toome nõlval toimunud papagoilaskmises oli tihe rebimine Viljandi ja Rakvere vahel. Täpseima käe ja teravaima silmaga linnaks osutus Rakvere naiskond.

Turniiri autasustamisel tegi Tartu linnapea Urmas Klaas tujuküllastest võistlustest kokkuvõtteid ning tänas küllasõitnud linnade delegatsioone. Linnadevahelise turniiri võitjat välja ei kuulutatud – kõik osalenud linnad olid vaprad ja südikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles