Suursugusest Kiltsi mõisast võib saada kaardiloss

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakuulsale meresõitjale Adam Johann von Krusensternile kuulunud Kiltsi mõis on igati sobilik paik vanade kaartide eksponeerimiseks.
Maailmakuulsale meresõitjale Adam Johann von Krusensternile kuulunud Kiltsi mõis on igati sobilik paik vanade kaartide eksponeerimiseks. Foto: Arvet Mägi

Väike-Maarja vald soovib kujundada Kiltsi mõisakompleksi turismiobjektiks, kus on kesksel kohal kaartide ja nende ajaloo tutvustamine.

Kiltsi mõisakooli võib suvel sisse astuda igaüks – seal tutvustatakse nii lossi ajalugu kui kuulsa meresõitja Adam Johann von Krusensterniga seonduvat, ekskursioone aitavad teha õpilasgiidid. Ringi saab vaadata pargis, kus elavad näiteks viinamäeteod ja asub Õnneallikas.

Väike-Maarja vald koosöös Kiltsi kooli ja A. J. von Krusen­sterni nimelise mittetulundusühinguga soovib turismivõimalusi veelgi avardada ning kujundada mõisakompleksist kaardilossi, kus leiaksid põnevat tegevust nii lapsed kui täiskasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles