Vargamäel esietendub lugu unistajast

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Vargamäe unistaja" lugemisproov A.H Tammsaare muuseumis. Mari osatäitja Liisa Pulk ning Pearu osatäitja Tarmo Tagamets.
"Vargamäe unistaja" lugemisproov A.H Tammsaare muuseumis. Mari osatäitja Liisa Pulk ning Pearu osatäitja Tarmo Tagamets. Foto: Birgit Itse/Järva Teataja

Reedel, 18. juuli õhtul kell 19 jõuab Vargamäel lavalaudadele Urmas Lennuki lavastus „Vargamäe unistaja“. Urmas Lennukile on see kolmas lavastus Vargamäel.

Seekordne Vargamäe-lavastus kõneleb loo mehest, kes naeratas liiga harva. Naeratamine ei maksa ju tegelikult midagi, kuid ikka juhtub, et mõnikord me ei naerata. Võiks ju alati rohkem naeratada. Mis sest, et taevas on pilves. Mis sest, et tööd on palju. Naeratada võiks ikka.

„Tõde ja õigus“ on kirjandusteosena ikka lavadel tõlgendamist otsinud ja leidnud. Seekord ei otsi me midagi uut ja enneolematut. Me püüame lihtsalt vaadata, asjade taha ja sisse. Lugu on ju sama, mis sadakond aastat tagasi. Tegelased on samad. Ja vaevalt, et meie ise rahvanagi muutunud oleme nende sajakonna aastaga. „Vargamäe unistaja“ on lihtsalt üks taaskordne kirjanduslik rännak läbi teatri, kus tegelased tuttavad ja võtmesõnad juba koolipõlves pähe õpitud.

„Vargamäe unistajat“ mängitakse Vargamäe rehetares kokku 12 korral 18. juulist kuni 3. augustini. Etendust mahub korraga vaatama 150 inimest.

Vargamäe Unistaja

Lavastus/tekst Urmas Lennuk

Kunstnik Anni Rajas (Nukuteater)

Muusikaline kujundaja Loore Martma (Von Krahli teater)

Osades:

Andres – Ott Sepp

Krõõt – Loore Martma (Von Krahli teater)

Mari – Liisa Pulk

Pearu – Tarmo Tagamets (Rakvere Teater)

Muusik – Maili Metsalu või Sänni Noormets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles