Ööpäeva jagu entusiasmist kantud eneseületusi Vooremaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matka jooksul tuli läbida mitmeid kontrollpunkte, ühes neist pidi valmistama isikupärase pleedi.
Matka jooksul tuli läbida mitmeid kontrollpunkte, ühes neist pidi valmistama isikupärase pleedi. Foto: Erakogu

On 12. juuli. Kell näitab päeva teist tundi, aga mina ei maga. Tean küll, et nelja tunni pärast peab tõusma, end ratta selga ajama ning pärast seda ei tea, millal uuesti sõba silmale saab – selle ööpäeva sees igatahes mitte.

Suur kohusetunne käsib muidugi kiiremas korras suikuda, mõistus oma hommikusest ettevõtmisest isegi loobuda, sest normaalse inimese tegevuskavva mu plaan ju ometi kuuluda ei saa.

24 tundi magamata olla on täiesti ebainimlik ja -tervislik ja ealegi ei ole ma jumala eest mingi sportlane, et 70 kilomeetrit rattaga ära vändanud, süsta sisse istun ja sellega veel 20 kilomeetrit täiesti ilma eelneva kogemuseta kuskil Lõuna-Eesti pärapõrgus piki jõge aerutama hakkan. Vesi on ju teadupärast märg ja külm ning jõgi ilmselt sügavam kui kaks meetrit, kus oma oskamatuses mõnusasti ära uppuda saaks.Kui oleks see veel kõik – oleksin sellisel juhul võib-olla isegi tulvil eneseusku ja entusiasmi – aga ei, pärast tuleb ööpimeduses veerandsada kilomeetrit veel metsa vahel jalutada. Kõigeks aega 24 tundi, iga ala peale kaheksa, ei rohkem ega vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles