Raju Ruja muusika puudutas vabas õhus südamekeeli

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme kuuleb Vihulas raju Ruja muusikat.
Homme kuuleb Vihulas raju Ruja muusikat. Foto: Erakogu

Kolmapäeva õhtul pääses Kõue mõisas valla muinaslooks saanud Ruja muusika hing ja vaim — tuur “Eile nägin ma Eestimaad” toob Taavi Petersoni ja legendaarsete sõprade häälepaelte ning pillide kõla kaudu kontserdilavade õhustikku kunagise menubändi unustamatute lugude paremiku.

Lähipäevad viivad muusika mitmesse Eesti paika, taaselustamaks seda peamiselt vabas õhus, milleks on andnud õnnistuse Eestimaa ilmajumalad, sulatades sumedail õhtuil kaunid helid ja loodushääled ühtseks suvemeloodiaks. Homme õhtul astuvad muusikud üles Vihula mõisaaias.

Margus Kappel ütleb, et lavalaudadel pole see Ruja, kes murdis südameid möödunud sajandil. “See pole ega saagi olla algne Ruja,” nendib ta. “Aga muusika on sama. Lood ja meloodia kestavad, neid oodatakse ja tahetakse. Tekkinud on uus hingamine. Otseselt ja põhjalikult me midagi repertuaaris muutnud ei ole ja teeme nii, nagu omal ajal oli.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles