Haljala foor jäädvustati käsitööesemetele

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala foor jäädvustati käsitööesemetele
Haljala foor jäädvustati käsitööesemetele Foto: Marianne Loorents

Esmaspäeval peeti Haljalas niinimetatud foorimatust, kui lülitati välja sinna Nõukogude ajal paigaldatud valgusfoorid. Haljala elanikud ja lihtsalt sõbrad saavad südamelähedasi valgusfoore aga meenutada vas­tavateemaliste suveniiridega – näiteks on võimalik endale soetada foori pildiga külmkapimagnet.

Haljala käsitööpoe pidaja Urmas Einmann rääkis, et idee Haljala sümboolikaga meeneid valmistada sündis koos kaupluse endaga. “Kuid ega siin pole just palju sellist, mida ära märkida. Kirik on, nüüd siis ka valgusfoorid,” ütles ta.

Valgusfooriga külmkapimagnetid ongi viimaste sündmuste valguses hästi kaubaks läinud. Urmas Einmannil on enda sõnul veelgi ideid, millised esemed võiks foori pilti kanda, kuid lihtsalt suveniiripoeks ei soovi ta oma kauplust muuta.

“Hiina kruusid ja muu selline ei lähe meie kontseptsiooniga kokku, püüame ikka hoida käsitööpoe joont,” lisas ta.

Valgusfooride uueks asupaigaks on Urmas Einmann vallale pakkunud ka poeesist platsi, kuhu saaks ajapikku kujundada fooripargi ja fooridki interaktiivseks muuta, et lapsed võiksid nuppudele vajutada ja tuled süttiksid.

“Mõtteid on igasuguseid, aga vald pole ilmselt veel otsust langetanud,” sõnas Einmann.

Haljala vallavanema Leo Aadeli arvates on fooriteemalised mälestusesemed igati väärt asjad, eriti kui niisugune mälestusmärk saab ringristmiku lähedusse rajatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles