Paadiralli tõi Vergi sadamasse hulga paate

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadid Vergi sadamas.
Paadid Vergi sadamas. Foto: Aarne Mäe

Laupäeval saabus Vergi sadamasse mitukümmend paatkonda, kes olid alustanud oma teekonda neljapäeval Võrtsjärvest ning mööda Emajõge ja läbi Peispi järve lõpuks Vergisse jõudsid.

Kõik 38 paati ja 148 inimest võtsid osa ajakirja Paat neljandast paadirallist. Ajakirja Paat vastutav väljaandja Hanno Kask rääkis, et tegu oli võistlusega, mille eesmärgiks propageerida paadiga loodussäästlikku liikumist, ei võisteldud aja peale. Kask rääkis, et näiteks Alam-Pedjal, kus Emajõgi on üsna kitsuke, on kiirusepiirang ning sellest kinnipidajad kogusid punkte. “Me ei jaganud punkte kiiruse eest, vaid nõuete täitmise eest,” ütles Kask.

Võit läks seekord jagamisele nelja kapteni vahel, kes tulid etteantud ülesannetega kõige paremini ja täpsemini toime. Juhtus, et mõni paatkond põrutas korraks ka Venemaa vetesse, mis tõi kaasa sekeldusi piirivalvuritega. Kolme päeva jooksul läbisid paadirallil osalejad 400 kilomeetrit, kõige pikemaks venis teine päev, sest siis oli vaja ületada Narva veehoidla. Kask sõnas, et sinna on küll rajatud kraanad, mis peaks aluseid üle kandma, kuid süsteemid ei toimi. Niisiis oli korraldajatel organiseeritud kaheksa tugevat autot koos treileritega, mis paadid veehoidlast mööda transportisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles