Võsu rannas valmisid uhked liivaskulptuurid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivaskulptuuride võistlusele pani end kirja 14 võistkonda, nende seas nii suuri kui väikeseid asjaarmastajaid.
Liivaskulptuuride võistlusele pani end kirja 14 võistkonda, nende seas nii suuri kui väikeseid asjaarmastajaid. Foto: Andres Pulver

Pühapäeval ehitasid kümned usinad käed Võsu rannas liivaskulptuure. Ürituse ühe korraldaja, Võsu lasteaiaõpetaja Maire Muruvee sõnul on Võsul liivaskulptuure varemgi tehtud, kuid paraku on vahva üritus viimastel aastatel varjusurmas olnud.

“Uhked võistlused olid 2000.–2002. aastal, nende eestvedajaks oli Urmas Laht, kes ka sel korral õla alla pani,” rääkis Muruvee ja lisas, et tal oli asja soikujäämisest tõsiselt kahju. Vahepeal üritati küll liivaskulptuuride konkurssi taaselustada, kuid katseks see jäigi.

Kui sel korral oli end liivaskulptuuride võistlusele kirja pannud 14 asjaarmastajate võistkonda, siis tulevikus tahaks Muruvee meelitada Võsule liivast kujusid vormima ka professionaalseid skulptoreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles