Tööõnnetused on meie maakonnas langustrendis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Paepargi tänava ehitusobjekti katusel juhtus surmaga lõppenud tööõnnetus.
Tallinnas Paepargi tänava ehitusobjekti katusel juhtus surmaga lõppenud tööõnnetus. Foto: Erik Prozes

Tänavu I poolaastal teatati Eestis tööinspektsioonile 2100 tööõnnetusest, millest 1688 lõppesid kerge ja 402 raske tervisekahjustusega. Surmaga lõppes I poolaastal kümme tööõnnetust.

Kui kogu Eestis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga õnnetuste arv jäänud sisuliselt samaks, siis Lääne-Virumaal on tööõnnetuste arv selgelt langenud. Kui mullu sattus meie maakonnas aasta esimeses pooles tööõnnetustesse 184 inimest, siis tänavu on sama ajaga tööõnnetusi olnud 145.

Maakondade lõikes on tööõnnetuste arv vähenenud veel Tallinnas, Järva- ja Tartumaal. Tööõnnetuste kasvutrendi näeb aga Võru-, Valga- ja Läänemaal. Valgamaal registreeritud tööõnnetuste kasvu on märkimisväärselt suurendanud kaitseväe koosseisu kuuluvate kaitseväelaste “Kevadtormi” käigus saadud kergemad vigastused. Samuti on Võrumaal registreeritud tööõnnetuste arvu mõjutanud Kuperjanovi pataljonis teenivate kaitseväelastega aset leidnud juhtumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles