Hiphopifestival ravib kõik haiged terveks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25. juuli õhtul saab Udrikul alguse kaua oodatud hiphopifestival, mille võlusid võib nautida terve nädalavahetuse jooksul.
25. juuli õhtul saab Udrikul alguse kaua oodatud hiphopifestival, mille võlusid võib nautida terve nädalavahetuse jooksul. Foto: Erakogu

Juba sel laupäeval täitub Udriku eesti parimate hiphopartistide ja nende tulihingeliste austajatega, sest taas toimub muusikafestival Terve.

Erinevalt eelmistest aastatest on seekordsel festivalil koondatud kõik esinejad ühele lavale ja seetõttu on programm tihedam: mitut kontserti samal ajal ei toimu ja midagi nägemata ei jää. Suurim tõmbenumber on kindlasti vastuoluline Abraham, kes neutraalseid tundeid kelleski ei tekita – teda kas vihatakse või armastatakse. Tema kõrval esinevad samuti nimekad ja oodatud artistid eesotsas Poki ja Lordiga ning lavale astub ka Rakvere kollektiiv Grässhopas.

Kui muidu on tegemist peaasjalikult hiphopifestivaliga, siis traditsiooniliselt on igal aastal esinema toodud mõni bänd, mis esindab teist stiili. Sel aastal on metal’i-sõpradel põhjust kohal olla, sest teiste seas astub püünele progressiivset ja sümfoonilist metal’it viljelev Tallinna kollektiiv Emphasis. Nendele lisaks esindavad karmimat muusikat Her Memorial Discourse ja Everfall. Korraldaja Sixten Leemets peab seda oluliseks festivali muusikavaliku rikastamisel ja ütleb, et hiphopiaustajaid see eemale ei peleta, vastupidi, tavaliselt ollakse teistest muusikastiilidest väga huvitatud.

Tänavu on esimest korda seotud festivaliga grafitivõistlus, kus kunstnikud üksteiselt mõõtu võtta saavad. Osalejate meele täiuslikuks lahutamiseks on kohal ka piibubuss, toitlustaja, mini-rularamp ja rattarada.

Kaugemalt tulijatele pakutakse telkimisvõimalust juba reedest alates, sest siis toimub samas kohas tasuta soojenduspidu Haige, mille raames peetakse maha rattavõistlus ning õhtul saab laval näha hiphopimaailma tulevikutähti.

Kuna Euroopa Liidu toetus jäi seekord saamata, on üritus korraldatud minimaalse eelarvega ning korraldaja Sixten Leemetsa sõnul on kõik asjaosalised sellesse väga mõistvalt suhtunud. Ürituse korraldamisel mängib suurt rolli ka asjaarmastus ja soov noortele midagi toredat pakkuda. Festivali plaanitakse kindlasti korraldada ka järgmisel aastal, kuid siis juba Euroopa Liidu fondidest saadud toetusega ja selle arvelt suuremalt.

Festival on alguse saanud Kadrina valla noorte igasuvisest MTB rattavõistlusest, mis kasvas aasta-aastalt aina suuremaks. Juba teisel aastal lisandusid artistide esinemised ning üsna pea muutus muusika ürituse peamiseks tõmbenumbriks. Muusikafestivali nimetust kannab Terve neljandat aastat.

Terve pilet maksab Facebooki “going” nimekirjas olijatele viis eurot, teistele kuus. Selle kohta on võimalik lähemalt lugeda internetis aadressil www.terve.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles