Juhtkiri: Integreeruv transport

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riik jagab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toetustena välja 12,8 miljoni euro väärtuses investeeringutoetusi, aitamaks integreerida raudteeliiklust muude liikumisviisidega. Eesmärk on integreerida liikumisviise, et tagada rongiga liiklejaile üleriigiline juurdepääs olulisematele üleeuroopalise transpordivõrgu ühendustele, milleks on Tallinna Vanasadam ja Tallinna lennujaam, selgub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi eelnõust.

Investeeringute eesmärk on siduda raudteeliiklus muud liiki transpordiga, et kasutada ära praeguse ühistransporditaristu potentsiaal ja muuta ühistransport kasutaja jaoks inimsõbralikumaks ning mugavamaks. Eesmärgi kohaselt peab ümberistumine üht liiki transpordivahendilt teisele muutuma sujuvaks. Eeldatavasti tõuseb seega reisirongiliikluse kasutus. Eesmärgi täitmisel peaks muutuma paremaks vähemalt kahekümne raudteepeatuse ühendused.

Ilusad oranžid “porgandid” on küll igavesti vahvad, kuid päris paljude jaoks jääb nendega sõitmine vaid unistuseks, sest maainimesel on ülimalt keeruline rongi peale pääseda, kui ta just ei juhtu raudtee ääres elama. Bussid liiguvad paraku omasoodu ja rongid jällegi hoopis teises laines. Mingil ajal küll maavalitsus üritas bussi- ja rongiaegu kokku klapitada, aga pidevalt muutuvad rongide sõiduplaanid tegid selle pea võimatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles