Suurbritannia viiuldaja jagab Virumaa muusikutega oma oskusi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matt Howden
Matt Howden Foto: Chris Saunders

Kontserdisarjas “Tumeromantika õhtud” homme Muuga mõisas ja pühapäeval Rakveres üles astuv Suurbritannia neofolgi-neoklassika viiuldaja, multiinstrumentalist, helilooja, laulukirjutaja, laulja ja viiuliõpetaja Matt Howdeni annab esmaspäeval, 28. juulil kell 14 Rakvere kultuurikeskuses töötoa “Viiuli kasutusvõimaluste laiendamine folk- ja pärimusmuusikas elektrooniliste lisaseadmete ja uudsete mängutehnikate abil”.

Töötuppa on oodatud rahvamuusika uuendamisest huvitatud Virumaa viiuldajad ning ka teised kohalikud rahvamuusikud ja heliloojad, kes on huvitatud luuperite kasutamisest oma loomingus.

Töötoa eesmärk on aidata omanäolise pillimängutehnika ja tehniliste abivahendite kasutamise (luuperite kasutamine) õpetamise abil mitmekesistada Virumaa pärimuskultuuril põhinevat uusloomingut.

Projekt on kooskõlas Virumaa pärimuskultuuri programmi üldeesmärgiga taaselustada Virumaale omast pärimuskultuuri ja pärimuslikku elulaadi, mis annab identiteedi- ja järjepidevuse tunde ning edendab seeläbi kultuurilist mitmekesisust ja loometegevust. Töötoas õpetatakse pärimuse loovat rakendamist, traditsiooni ning uuenduslikkuse ühtsust. Töötuba pakub võimaluse praktiliste näpunäidete abil lõimida folk- ja pärismusmuusikaga tänapäevaseid pillimängutehnikaid ja tehnilisi abivahendeid, mis aitavad muuta pärimusmuusikat nüüdisaegseks ja seda arendada.

Töötoas osalemine on tasuta, sest seda toetavad Eesti Kultuurkapital, Viru Keemia Grupp ja rahvakultuuri keskuse Virumaa pärimuskultuuri programm. Osalemisoovist saab teada anda ja täpsemat infot küsida meiliaadressil darklandfire@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles