Surfarid panevad Võsul end võistlustules proovile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eru Surf Teami korraldatud mereretk Eru lahest Mohni saarele ja tagasi.
Eru Surf Teami korraldatud mereretk Eru lahest Mohni saarele ja tagasi. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel toimub Võsul esmakordselt Eesti Purjelaualiidu harrastajate sarja “Bacardi Fun” võistluse II etapp, kus saavad end proovile panna purje-, lohe- ja aerulaua sõitjad.

Ürituse korraldaja Argo Serveti arvates on tegu eelkõige surfisportlaste üritusega, kus soovitakse endast parim anda ja enda võimeid teistega võrrelda. “Harrastussportlastele on see ainuke suurvõistlus,” sõnas ta.

Võistlussari nimetusega “Bacardi Fun” on pikkade traditsioonidega jõukatsumine, mis toimub neljaetapiliselt erinevates Eesti kohtades läbi suve. Sellest hooajast on etapile lisandunud üks võistlusklass, nimelt osalevad ka lohetajad.

Võsul toimub säärane võistlus aga esmakordselt. Argo Servet, kes kuulub ka Eru Surf Team-i ridadesse, rääkis, et neil on saanud traditsiooniks hooaja lõpus korraldada mereretk Eru lahest Mohni saarele ja tagasi. “2013. aastal andis Eesti Purjelaualiit üllatavalt aasta teo auhinna meile Mohni retke korraldamise eest,” sõnas Servet. Kuna tiim sai ühe ürituse organiseerimisega kenasti hakkama, pakkus Eesti Purjelaualiit neile võimaluse korraldada “Bacardi Fun” II etapp.

“Ürituse korraldamine on ühtepidi usaldus, aga teistpidi suur kohustus, see pole niisama lihtne, kui esialgu paistab” sõnas mees.

Üritus kestab kaks päeva ning mõlemad päevad on täis tihedat võistlemist. Serveti sõnul on kõik kaasaelajadki oodatud. Kuigi võistluse kese on Lepispea karavaniplatsil, on eriti hea võistlusele kaasa elada Võsu rannast. “See on justkui telekapilt,” sõnas mees, kuid soovitas suurematel huvilistel binokkel kaasa võtta, siis näeb merel toimuvat veelgi paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles