Käsmust saab folgi ajaks saamimaa

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi folgi kontserdipaikade asukohad on muutunud, käivad Viru Folk ja meri ikka käsikäes.
Kuigi folgi kontserdipaikade asukohad on muutunud, käivad Viru Folk ja meri ikka käsikäes. Foto: Teet Suur

Sel ajal kui folgirahvas Viljandi lossivaremetes tantsu vihub, käivad Käsmus kibedad korraldustööd, sest juba 8. augustil on kõik muusikasõbrad teretulnud kaptenite külas startivale Viru Folgile.

8.–10. augustini toimub Käsmus 7. Viru Folk. Seekord on festival Põhjamaade loodusrahva saamide kultuuri päralt. Tegelikult on just saamide ürgne muusika süüdi Viru Folgi sünnis, sest Lapimaal 2007. aasta augustis Angelite kontserti kuulates armus festivali peakorraldaja Peep Veedla folkmuusikasse ja juba aasta hiljem esimene Viru Folk aset leidiski.

Peep Veedla sõnul on seitsme aasta täitumine oluline nii inimese kui ka festivali elus. “Viru Folk on saanud seitsmeaastaseks. Minu ja kindlasti ka väga paljude festivalikülastajate elus oli seitsmeseks saamine suurte muudatuste aeg, sest tuli minna kooli. Ka Viru Folgil on tänavu suurte muudatuste aasta, ennekõike kontserdipaikades,” rääkis festivali peakorraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles