Politsei hoiatab tõmmude meeste eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Hiljuti sõitsid Kadrina vallas ühe talu õuele kaks tõmmut meest ja pakkusid soodsa hinnaga müüa mootorsaagi.

Lahked müüjad väitsid end olevat Rumeeniast ja küsisid sae eest 300 eurot. Kui talunik keeldus, langes hind peagi sajale eurole. Lisaks saele pakuti keraamilisi nuge.

Talumehel oli päris tükk tegemist, et tüütud rändkaupmehed oma valdustest minema puksida. “Hea, et meil maal kuri koer on, päris trepile ei roninud,” ütles peretütar kutsumata külaliste visiiti kommenteerides.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist rääkis, et korravalvurid on saanud mitu teadet kodanikelt, et tõmmud mehed pakuvad müügiks mootorsaage. Kolmapäeval teatati politseisse viiel korral, et võõramaa numbrimärgiga sõiduauto peatub eramajade juures ja autos olnud seltskond pakub soodsalt müüa mootorsaage. Teateid on tulnud maakonna eri paigust: Rakvere linnast, Kadrina ja Tapa vallast ning Rakkest ja Simunast.

“Ilmselt liigub Eestis ringi mitu seltskonda tõmmut verd välismaalasi, sest teatatud on eri automarkidest,” ütles Rakvere politseijaoskonna juht Joel Alla.

Politsei püüab võimalusel infot kontrollida, kuid kolmapäeval raja tagant tulnud kaupmehi avastada ei suudetud.

Politsei andmetel on seni kõik teatajad olnud arukad ja käest kätte tehingust loobunud.

“Võõrastelt kaupa ostes jääb alati see võimalus, et võib petta saada,” jätkas Alla. “Pealegi tuleb kalleid tehnikaasju ikka osta kauplusest, sest siis antakse kaasa tootja garantii ja töötades võib olla kindel nende ohutuses.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles