Päästeamet tuletab meelde: tuleohtlikul ajal ole looduses väga ettevaatlik!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Foto on illustratiivne.
Kulupõleng. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Viimastel nädalatel on sagenenud metsa- ja maastikutulekahjud. Kuumad ilmad on muutnud meid ümbritseva looduse väga kuivaks ja tuleohtlikuks. Võrreldes juunikuuga on metsa- ja maastikutulekahjude arv tõusnud kolmekordseks.

Alates 4. aprillist kehtib Eestis tuleohtlik aeg, mil looduses võib tuld teha ainult selleks ettevalmistatud kohtades.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Intsu sõnul tuleb loodusesse puhkama, seeni või marju korjama minnes tulega väga ettevaatlikult ümber käia. „Praegusel ajal  on metsas ja muu taimestikuga kaetud alal väga ohtlik lahtise tule kasutamine, sh suitsetamine,“ rõhutab Ints ja lisab: „Viimaste nädalatega on väljakutsete arv metsa- ja maastikutulekahjudele kasvanud. Suurim neist on olnud 5,4-hektariline põleng Ida-Virumaal, mis eeldatavasti sai alguse hooletust suitsetamisest“.

Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti, nende asukohad leiab internetilehelt www.rmk.ee.  Tuld võib teha vaid vaikse tuulega ja tähelepanelikult jälgides, et sädemed ei lendaks põlevmaterjalidele. Lahtist tuld ei tohi jätta kunagi järelevalveta, vaid tuleb lasta lõpuni põleda, kustutada veega või summutada näiteks liivaga. Oluline on jälgida, et lõkkest ei saaks alguse laiaulatuslik põleng.

Tähelepanelik tuleb olla ka suvel levinud taevalaternate õhkulennutamisel. Tugev tuul võib laterna kergesti kanda lähedalasuvale kergesti süttivale pinnasele või puithoonetele ja tahtmatult tekitada tulekahju.

Täpsemat infot tuleohutusnõuete kohta saab päästeala infotelefonilt 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles