Mustvalge kalamees kasvatab mustvalgeid koeri

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvar Virula kinnitas, et ei oska enam oma elu ilma landseerideta ette kujutada. Ja ilma Peipsita samuti mitte.
Alvar Virula kinnitas, et ei oska enam oma elu ilma landseerideta ette kujutada. Ja ilma Peipsita samuti mitte. Foto: Meelis Meilbaum

“Esimese hooga ehmatas ikka päris ära ja harjumine oli üpris vaevarikas,” rääkis Rakvere mees Alvar Virula ajast, mil ta seitse aastat tagasi Peipsi äärde suvekodu soetas.

On ju Virula pärit Kunda kandist ja kogu oma lapsepõlve mere ääres veetnud. “Meri on meri ja järv on järv,” sõnas ta mõtlikult. Aga nüüdseks on mees Peipsiga harjunud ja ei oskagi enam ilma ­Euroopa ühe suurema järveta elu ette kujutada.

Oma suvekodust on ta teinud kämpingu, kus turiste võõrustada, lisaks kasvatab Virula Eestis mitte just kõige tavalisemaid landseeri tõugu koeri. Paraja lamba mõõtu mustavalgekirjud neljajalgsed on ülimalt sõbralikud ja mänguhimulised, isegi nii sõbralikud, et see võib pikapeale tüütavaks muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles