Tudu kooli vilistlased kingivad oma õpetajale nimelise pingi

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milvi Lahesoo.
Milvi Lahesoo. Foto: Erakogu

Laupäeval, 2.augustil kell 12 annavad Tudu kooli vilistlased koolimaja ees pidulikult üle nimelise pingi kooli kauaaegsele õpetajale ja kultuurihoidjale Milvi Lahesoole.

Tudu koolijuhi Helge Arro sõnul tuli mõte paigaldada armastatud õpetajale nimeline pink kooli vilistlastest seoses õpetaja Milvi Lahesoo kevadel täitunud 80.sünnipäevaga.

Pingi meisterdas kogu oma elu Tudu koolis õpetajana töötanud Milvi Lahesoole tema kunagine kolleeg Riho Mäe.

Helge Arro sõnul on õp. Lahesoo õpetajana mõistev, lapsesõbralik, sihikindel, täpne, põhjalik, laia silmaringiga, lapsi innustav, vastutustundlik ning hea kolleeg. Enamik tema klasside õpilastest on olnud väga heade tööoskustega ja motiveeritud õppijad. Õpilaste koolis omandatud sihikindlus on neid saatnud ka nende edaspidises elus.

Õpetajatööd alustas Milvi Lahesoo Tudus 1953.aastal. Peagi hakkas ta õpilastele ka rahvatantsu õpetama. Esimene suurem esinemine mudilaste tantsurühmaga toimus aasta hiljem Rakvere rajooni laulu-ja tantsupeol 1955. aastal. 1960-ndatel hakkas ta juhatama ka täiskasvanute rahvatantsuringe, seejärel asutas Tudu Metsapunkti klubi juurde liikumisrühma, mis saavutas kõrgeid kohti rajooni ja vabariiklikel ülevaatustel. Liikumisrühm sai vägagi populaarseks, neid kutsuti esinema üle Eesti, sealhulgas mitmel korral isegi televisiooni.

Milvi Lahesoo oli üks kodukülas populaarsust võitnud pensinäride peoõhtute algatajaid 70-ndatel. „Peol käisid nii vanad kui noored kodukülast, ka väljapoolt. Neid pidusid oodati põnevusega,“ meenutab Helge Arro.

Milvi Lahesoo juhatab veel praegugi väga nooruslikke, kuigi üsna eakate naiste tantsurühma „Rabaõied“. Rabaõied esinevad koos kooli laululastega ka pingi üleandmise tseremoonial eeloleval laupäeval, 2.augustil Tudu päevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles