Sõmeru-Sämi lõigul algavad teetööd

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd. Foto on illustratiivne.
Teetööd. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sel nädalal algab remont Tallinna-Narva maanteel Sõmeru-Sämi vahelisel teelõigul. Maanteeameti info kohaselt tehakse remont suhteliselt kiire ja innovatiivse meetodiga, mida kutsutakse kuumtaastamiseks.

Selle käigus kuumutatakse olemasolev teekatte pind üles ning laotatakse teele uus õhuke kulumiskiht.

“Kui kõik kulgeb plaanipäraselt siis on kolme nädalaga asfalteerimistööd ja sellest tingitud kiirusepiirangud sellel üle 9-kilomeetrisel lõigul lõpetatud. Peale asfalteerimist on ehitajal aega ca 3 nädalat, et taastada teepeenrad ja teekattemärgistus,” rääkis maanteemaeti Ida regiooni planeeringute osakonna juhataja Anti Palmi.

Tänasest alustataksegi freesimistöödega Sõmeru-Uhtna lõigul, millega paralleelselt laotatakse eelnevalt asfalt kõigile bussipeatustele ja muudele laiendustele. Eeldatavalt 7. augustil algavad asfalteerimistööd põhiteel.

Nii freesimistööde kui ka asfalteerimistööde ajal on liiklus reguleeritud selliselt, et üks sõidusuund on koguaeg vaba.

Samal meetodil teostatakse töid ka Haljala-Aluvere lõigul.

Freesimis- ja asfalteerimistööd teostatakse esialgse plaani kohaselt 4.-21. augustini ning peenarde ehitus ja teekattemärgistuse taastamine 21. augustist 3. septembrini

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles