Omavalitused peavad parkimisele rohkem tähelepanu pöörama

, Rakvere politseijaoskonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Alla.
Joel Alla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänasest Virumaa Teataja artiklist “Võsu maadleb igasuvise parkimisprobleemiga” jäi kõlama, et politsei võiks valesti parkijatega tegelema hakata ja vajadusel neid trahvida.

Parkimise korraldamine on iga omavalitsuse kohustus. Seda sätestab ka liiklusseadus, mis ütleb, et teeomanik teeb seda liiklusmärkide, teemärgiste ning muude liikluskorraldusvahendite abil. Võsu puhul on parkimine osaliselt korraldatud, kuid kohati on puudujääke, mida sõidukijuhid osavalt ära kasutavad.

Suurim probleemkoht on peatänav, kuhu pargitakse mõlemale poole teeserva. Teeservas on küll kollane pidev joon, mis keelab parkimise, kuid selle värv on kulunud ja autojuhid pargivad ikkagi kas terve autoga või osaliselt muru peale. Piirkonnakonstaabel tegi vallavanemale ettepaneku värskendada kollast pidevat joont, see välistaks hiljem ka vaidlused, kuidas auto täpselt pargitud oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles