Uus põllumajanduspoliitika paneb talumehed pingutama

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandussektoris tegutsevate ettevõtete kasum kasvas teises kvartalis mullusega võrreldes.
Põllumajandussektoris tegutsevate ettevõtete kasum kasvas teises kvartalis mullusega võrreldes. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Ühel pool lauda põllumajandusminister Ivari Padar, vastas hulk põllumehi ja teisi põllumajandusega seotud inimesi, kes kuumast ilmast hoolimata olid saabunud Jänedale talupäevadele, et vestlusringis arutleda, kuidas Euroopa Liidu uus ühine põllumajanduspoliitika mõjutab talude arengut Eestis.

Peamiseks teemaks kerkis kohtumisel toetuste jagamine. Kohtumist juhtinud Eestimaa Talupidajate Keskliidu peadirektori Kaul Nurme sõnul on uus põllumajanduspoliitika jõus küll juba möödunud aasta detsembrist saadik, aga käesolev aasta möödub uue poliitika rakendamise valguses ja kindel on see, et otsetoetuste saamiseks tuleb talupidajatel edaspidi rohkem pingutada.

“See on ju tegelikult ka eluterve mõtteviis – selleks, et midagi saada, tuleb midagi teha. Iseenesestmõistetavuse eest toetusi määrata ei saa,” kõneles Nurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles