Kindlustus on hüvitanud osa Sämi silla purunemise kahjudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagiline õnnetus, mis silla kasutuskõlbmatuks muutis, juhtus ligi kolm kuud tagasi.
Traagiline õnnetus, mis silla kasutuskõlbmatuks muutis, juhtus ligi kolm kuud tagasi. Foto: Marianne Loorents

Maanteeamet esitas Sämi sillale põhjustatud liikluskahjude hüvitamiseks kindlustusseltsile Gjensidige Baltic 101 256 euro suuruse kahjunõude, millest selts on hüvitanud 40 000 ­eurot.

“Juurdemakstavad summad selguvad pärast juhtumi lõpuni menetlemist,” ütles Allan Kasesalu maanteeameti avalikkussuhete osakonnast. “Kindlustusselts menetleb juhtumit, ega pole veel lõplikku otsust summa osas langetanud.”

Gjensidige Balticu Eesti filiaali juhataja Raul Järve sõnul on kahjukäsitlusse kaasatud ehitusekspert, kes hindab maanteeameti esitatud nõudes sisalduvaid täiendavaid ehituskulusid. “Loodame menetluse lõpetada lähiajal,” ütles Järve. “Liikluskindlustuse seaduse alusel ei hüvitata kahju, mis tekib seoses sellega, et liiklusõnnetuses kahjustatud vara ei saa kasutada. Sellisteks kuludeks võivad olla ümbersõidu korraldamise kulud, keskkonnakahjud või teistele varadele, näiteks kõrvalteedele, tekitatud kahjud. Kui õnnetuse tagajärjel tekkinud kahjud on suuremad, kui katab liikluskindlustusleping, selgitatakse välja kahju tekitaja ja nõuded esitatakse temale. Selle liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on politsei algatanud uurimise, mille tulemus pole veel selgunud,” selgitas Järve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles