Skandaalne koolijuht lubas trikid jätta

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Kallaste on enda sõnul elult piisavalt õppetunde saanud.
Henry Kallaste on enda sõnul elult piisavalt õppetunde saanud. Foto: Tairo Lutter

Vinni vallavalitsus teatas esmaspäeval, et Vinni-Pajusti gümnaasiumi (VPG) asub uuest õppeaastast juhtima Henry Kallaste, kes varem on olnud koolidirektor Kundas, Tapal ja ka Narvas ning keda on saatnud skandaalid ja pahandused.

Narva Kreenholmi gümnaasiumi direktor jõudis Kallaste olla vaid kolm kuud, koolimaja uks sulgus tema selja taga juunis. Kuigi ametist vabastamise põhjustena toodi välja asjaolud, et riigieksami turvaümbrik ei olnud nõuetekohaselt suletud ning et direktor liisis koolile kohviautomaadi, mille kuumakse oleks olnud 38 eurot kuus, nägi Kallaste enda vallandamise tagamaid olevat hoopis inimsuhete ja võimuvõitluse tasandil.

Ka Lääne-Virumaa koolides pole Henry Kallaste päris muretult hakkama saanud. Kunda linnapea Jüri Landberg rääkis, et kogu selle aja, mis ta ametis on olnud, on ta pidanud tegelema Henry Kallastest maha jäänud võlgade klattimisega.

Loe pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles