Nädala kaja: Pole laipu, pole probleemi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm
Toomas Herm Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Lõppevale nädalale andis värvi liikluses juhtunu. Üle riigi lõi laineid uudis, et meie maakonna politsei nabis Vergi sadamas kinni Ameerika ühendriikide politsei värvides auto koos sohvriga. Auto on tänini Rakvere politseijaoskonnas, selle 40aastane juht vaatas 48 tundi maailma läbi Rootsi kardinate. Juhtunule lisab vürtsi asjaolu, et Haapsalu politseikomissar oli lasknud end libapolitseiauto taustal pildistada.

Eesti seaduste järgi võib võõrriigis registreeritud auto siin liikuda, kui vastab emamaal kehtestatud tehnilistele nõuetele. Siit ka vajadus seadusmuudatuse järele, sest kui Rootsis registreeritakse lombitaguse maa politsei värvides sõiduk, siis saavad seal meiegi sinivalged maanteekotkad tuule tiibadesse.

Mõnes mõttes on see hea, sest nn liikluse rahustajaid tekib ehk juurde. Samas jälle pole ju normaalne, et mingi mafiooso korravalvurite värvides sõidukiga ringi kimab. Juhtub veel närviline sohver roolis olema ja tuututab kellelegi, siis ei saa mõni kõva mees või pereema õhtul und, sest tema hinnangul tegi politsei talle helisignaali andes märkuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles