Südalinn võlub vaheldusrikkusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südalinna keskmesse jääv modernse ilmega Keskväljak tundub õhust veel avaram.
Südalinna keskmesse jääv modernse ilmega Keskväljak tundub õhust veel avaram. Foto: Meelis Meilbaum

Südalinna linnaosas vahelduvad modernsed ja ajaloolised hooned, tsentris asuval Keskväljakul kohtuvad turistid ja kohalikud, kreisilinna ettevõtmised seovad noori ja vanu. Võib-olla ongi kõige sobilikum sõna südalinna iseloomustamiseks “vaheldus”.

Eelkõige on piirkond ärikeskus, kus asuvad kauplused, turg, toitlustus-, teenindus- ja meelelahutusasutused, pangakontorid, aga samuti polikliinik, raamatukogu, kohtumaja ja bussijaam. Need kõik mahuvad kenasti ära C. R. Jakobsoni, Tallinna, Võidu ja Tuleviku tänava vahele.

Linnaosavanem Toomas Lumi peab meeldivaks Südalinna hubasust ja seda, et kuigi tsenter on linna tuiksoon, saab sellest veidi eemal siiski rahu. Ta peab linnaosavanema kohustust väga tähtsaks. Mees on pärit Valgast ning jõudnud Virumaale armastatu kaudu. Viimased üheksa aastat on ta töötanud küll Tallinnas ja satub mitmesuguste ürituste korraldajana kohtadesse üle Eesti, kuid kodu on tal siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles