Brasiilia võrkpallikoondislased ehmatasid Kadrina neiut

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emotsionaalne Brasiilia võrkpallikoondis enne maavõistlust Eesti U18 koondisega Rakvere spordihallis.
Emotsionaalne Brasiilia võrkpallikoondis enne maavõistlust Eesti U18 koondisega Rakvere spordihallis. Foto: Meelis Meilbaum

Eksootilise Lõuna-Ameerika suurriigi Brasiilia noored võrkpallurid veedavad ligi kuuajase Euroopa treeningtuuri ajal nädalakese Kadrinas võrkpallioskuseid lihvides ning omavanuste Eesti võrgukoondislastega rinda pistes.

Kadrina vahel liikudes ei ole kuigi keeruline kaugelt tulnuid kohalikest eristada. Osa noormehi paistavad silma juba tõmmu nahavärvi ja eksootilise välimuse poolest. Teised püüavad pilke ühtses spordiriietuses ringi jalutades, koduriigi nimi suurelt selja peal ilutsemas.

“Eelmisel suvel otsis Brasiilia endale Euroopast mängupartnereid. Kuna Eesti universiaadi- ning U21 koondis olid valmis nendega kohtuma, pakkusime brasiillastele selle võimaluse välja,” selgitas Eesti Võrkpalliliidu peasekretär Tarvi Pürn. “Sel aastal koostöö jätkus ja hakkasime otsima kohta, kuhu Brasiilia koondis saaks laagrisse tulla. Kadrinast pakuti konkurentsivõimelise hinna eest sobivaid tingimusi. Lõuna-Ameerikas ei ole brasiillastel peale Argentiina, kellega niikuinii tihti võistlevad, mängida. Seetõttu otsivadki nad ­Euroopas partnereid, kellega koos oskusi arendada,” rääkis Pürn sellest, kuidas sündis brasiillaste otsus just Eestisse laagrisse sõita. “Selline koostöö on Brasiilia koondisele, kes mitte ühtegi vastast ei alahinda, meeltmööda ning väga oluline ka meie noorte jaoks, kes saavad tugevate vastastega võistelda,” kõneles Tarvi Pürn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles