VIDEO: ränga liiklusõnnetuse põhjustaja saab šokivangistuse

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna taotlesid vanemprokurör Sirje Merilo ja vandeadvokaat Küllike Namm kohtult 2012. aastal ränga liiklusõnnetuse põhjustanud Martin Korkale kokkuleppemenetluse raames pooleteiseaastast vanglakaristust, millest kohe tuleb ära kanda viis kuud.

Kohus teeb otsuse kolmapäeval.

Ränk õnnetus juhtus 2012. aasta 18. märtsil Rakveres Õli tänaval, kus juhtimisõiguseta ja purjus 22aastane Martin Korka kaotas liiga suure kiiruse tõttu kontrolli sõiduauto Audi A4 Avanti üle, ei võtnud paremkurvi välja ja sööstis otse vastu maja kiviseina.

Auto tagaistmel kinnitamata turvavööga viibinud 18aastane neiu suri, kaks autos viibinut said raskelt vigastada. Juhi ja ühe kaassõitja vigastused olid kergemad.

Õnnetuse asjaolude uurimisel selgus, et autos viibinutest oli turvavöö lahti vaid hukkunud neiul. Samuti selgus, et seinaga kokkupõrke hetkel oli Audi kiirus ligi 100 kilomeetrit tunnis.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Martin süüdistuse liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes ettevaatamatusest ühe inimese surm ja kahele rasked vigastused.

Üldmenetluses oodanuks Martin Korkad süüdi mõistmisel kuni viieaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles