Kiri: Kunda ranna kiituseks

, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hea, et on võimalus sõita bussiga Kunda randa igal hommikul kell 10 Rakvere bussijaamast ja tagasi 15.50 otse rannast. Siiamaani oli merevesi veel üsna jahe, kuid nüüd, kõrgkuumuse püsimisega, on vesi mõnusalt soe, nii et meelitab lapsi ja vanemaid inimesi madalas lainesäbrulises kaldavees lihtsalt jalgupidi sulistama. Talviti meresoolavanne jalgadele teha on ka mõnus, kuid sellise naudinguga ei saa võrreldagi. Tervis otse loodusest.

Ruttasin oma rannajutuga juba ette. Tahtsin veel mainida bussiaknast avanevat vaadet Kunda linna haljasaladele, mis oma värvikirevuselt ja roheluselt annavad silmad ette nii mõnelegi teisele kohale – ja seda hoolimata kõrbekuumusest. Ja rand – see on hommikuti alati üle riisutud ja puhas.

Valid omale lemmikkõrkjapuhma välja ja lased soojal päikesel end paitada. Vahepeal jahutad end vees, istud kivil, jutled tuttavatega, jälgid silmanurgast toredaid liivalosse ehitavaid lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles