Maarja Nuut valiti maailma­muusika messi põhiprogrammi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa neiu teeb maailmas tegusid.
Virumaa neiu teeb maailmas tegusid. Foto: Internet

Tänavuse Hispaanias toimuva Womexi muusikafestivali programmis on 32 artisti, kelle hulgas žanri absoluutsed tippnimed, nagu näiteks Ed Motta Brasiiliast, Ethiocolor Etioopiast, Orkestra Mendoza Ühendriikidest ja teised.

Meie regioonist on põhiprogrammis esindatud soomlaste Ilkka Heinonen Trio ja Viljandiski esinemas käinud Otava Yo Venemaalt. Aastaid väldanud töö tulemusena kuulub tänavu sellesse hoolega valitud seltskonda ka Rakverest pärit folkmuusik Maarja Nuut.

Maarja Nuut on viiuldaja ja laulja, kes oma muusikas võtab eeskuju peamiselt vanade külapillimeeste mängust ja pärimustantsude mustrijoonisest. Kasutades looper’i minimalistlikke rütme, loob ta oma esinemistel omanäolise helimaailma, kus traditsioonilised tantsulood, laulud ja jutud põimuvad live-elektroonikaga. Kevadel 2013 ilmus Maarja debüütplaat “Soolo”, mis on pälvinud tähelepanu ja tunnustust juba mitmel pool maailmas. Plaat valiti hinnatud inglise ajakirja fRoots lemmikute hulka ning jõudis ka nende kogumikplaadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles