Jõhvi võõrustab järgmisel nädalal rahvusvahelist noortepäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 12. augustil Jõhvis toimuv rahvusvaheline noortepäev püüab lähendada erinevat keelt kõnelevaid noori ja noortega tegelejaid. Noortepäeva teemapealkiri on “Jää liikuma!”. “Ühelt poolt soovime päevaga propageerida liikuvat ja sportlikku eluviisi,” ütles Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse (EANK) juhatuse liige Kristi Kruus. “Teiselt poolt soovime lükata n-ö jää liikuma erinevat keelt kõnelevate noorte vahel. Siit ka idee, miks sündmus toimub just Jõhvis.”

Jõhvi Keskväljakule tulevad noortepäeval end tutvustama noortega tegelevad institutsioonid. Kohal on maanteeamet, Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Lastekaitse Liit, Eesti 4H, mitu MTÜd ja ühendust. Sündmuse avab tervitussõnavõtuga haridusminister Jevgeni Ossinovski. Muusikaliselt poolelt aitavad päeva sisustada Karl-Erik Taukar ja Genka.

1999. aastast tähistatava noortepäeva on ellu kutsunud ÜRO ja selle eesmärk on väärtustada ühiskonnas senisest enam noori ja juhtida tähelepanu nende probleemidele. Eestis on noortepäeva tähistatud 2003. aastast ja teist aastat toimub see Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse eestvedamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles