Folkiva vanaema laupäev Käsmu kaptenikülas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk 2014
Viru Folk 2014 Foto: Ain Liiva

Enne üheksat olid kirevad, seljakottidega inimesed moodustanud sumiseva sülemi Rakvere bussijaama taha.

"Peamiselt teine generatsioon,"nentis kollase pearätikuga Tarmo.

Aga mitte ainult. Iseteadvaid noori oli ka. Õnneks tuli suur buss ja me kõik mahtusime peale. Ole sa tänatud, korraldaja. tasuta buss koos viisaka juhiga otse Käsmu päästis autovabade inimeste päeva!

ETTE VALMISTAMINE

Olen juba nii vana, et valmistan ette. Niisiis: kõigepealt ilm. No sellega on juba terve juuli olnud ühel pool. Järgmiseks: raha ja paremad riided. Ning piip ja prillid ja ... oo unustust, pilet ka muidugi.

Ja neljapäevane Virumaa Teataja, no see folgieriga. Bussis lugemiseks.

Enne kümmet olime kohal.

MINEMATA JÄTTA EI SAA

laulis kaplan Tõnis Kark hommikupalvusel väikses armsas pühakojas, kus oli rahvast just parasjagu. Jäi hingamise ja mõtlemisruumi.

 "Kiitke lauldes, kiitke pillimänguga, harfide ja timpanitega...,"oli koguduse diakoni  Urmas Karileeti sõnum.

Palvuse lõppedes jäi parasjagu aega ennast käepaelatada.

HARIMISE AEG

Rahvamajas tuli seintelt vastu saami teema. Joonistused trummidelt. Salapärased ja samas naivistlikud kriipsujukud. Tähendusega nagu ruunimärgid.

Kena kokkuvoldik aitas kaasa. Seni, kuni on paberil kirjasõna, saab ka netita.

Film oli ängi tekitav. "The Gallok Rebellion". Teemantikaevanduste vastu looduspargis. Mina saan teemantiteta hakkama. Loomulikult saamid ka. Kuid kindlasti on neid, kes arvavad mitte saavat. Sest neil pole olnud vaja valida: kas puhas loodus või säravad kivid. Pärast filmi astus ette sisemise naeratusega noor mees, punaste pükstega. Vaatlesin teda juba varem, nagu oleks olnud tegemist vana tuttavaga. tegelikult mitte. Filmi autor, 22 aastane Niilas Holmberg luges oma luulet ja laulis saami keeles. Ega ma algselt tema nime teadnud. Küsimuse peale ulatas kena meeskorraldaja folgiraamatu. Lugege kindlasti ka!

Kogu see tund ja teema puudutas, nagu on sel suvel kombeks öelda.

Pimedast saalist välja tulles oli folk juba kohal.

PAUS

kohalikus lemmikkohvikus ja siis Lainela poole. Vihvit ja Sähkut otsima. Leidsin mõlemad.

järgneb

http://emmeliina.blogspot.com/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles