Seksinäljas pull peksis ühepäevast vasikat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägiveis. Pilt on illustratiivne.
Mägiveis. Pilt on illustratiivne. Foto: Laura Oks

Ettevõtja Sivar Irval sai pühapäeva hommikul äreva telefonikõne, et Piira mõisa pargist on šoti mägiveise ühepäevane vasikas ära varastatud.

Sündmuskohale kihutanud Irval kutsus kohale ka politsei, sotsiaalmeediasse riputas ta üleskutse julma pikanäpumehe tabamiseks.

Mõned tunnid hiljem, kella kümne ajal sai Irval uue telefonikõne, kus teda õnnitleti vasika sündimise puhul. Ettevõtja vaidles vastu, et vasikas ju ära varastatud. Helistaja aga väitis, et pole varastatud ühtegi, vaid pull võtab eelmise päeva õhtul sündinud vasika sarve otsa ja loobib teda.

Lähemal uurimisel selgus, et vasika ema indles ja pull oli asjast vägagi huvitatud. Millegipärast ei meeldinud isasloomale aga emaslooma järglane. Vaesel vasikal ei jäänud muud üle, kui läbi elektrikarjuse pulli eest plehku pista. Kui ema teda kutsus, siis tuli vasikas jälle tagasi. Ja tigedat pulli kohates, pani jälle vaatamata elektrikarjuselt saadud särakat pakku. Ja nii mitu korda järjest. Õnneks pääses vasikas vigastusteta.

“Kui loomad indlevad, siis võib kõike juhtuda,” sõnas Irval ja lisas, et see juhtum oli nende jaoks esmane kogemus. Et pull ühepäevast vasikat ära ei tapaks, siis jäi ettevõtja kogu ööks mõisa parki valvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles